Близки приятели на покойната звезда Матю Пери обявиха създаването на фондация на

...
Близки приятели на покойната звезда Матю Пери обявиха създаването на фондация на
Коментари Харесай

Приятелите на Матю Пери основаха фондация на негово име

Близки другари на починалата звезда Матю Пери обявиха основаването на фондация на негово име, отдадена да оказва помощ на тези, които се борят със зависимостта. 

Актьорът, който стана прочут като Чандлър Бинг в „ Приятели “, беше открит мъртъв в къщата си в Лос Анджелис в събота. 

Пери, който умря на 54-годишна възраст, говореше открито от години за битките си със зависимостта към опиатите и алкохола, като пресмята, че разходите му за рехабилитация възлизат на 9 милиона $. 

Matthew Perry's close friends launch foundation to help people battling with drug and alcohol addiction - days after the Friends star's tragic death
— Daily Mail Celebrity (@DailyMailCeleb)
В оповестяването на фондацията в изказване на организацията се споделя: „ Фондацията на Матю Пери е реализацията на трайния ангажимент на Матю да оказва помощ на другите, борещи се с заболяването на пристрастяването. Ще уважава наследството му и ще се управлява от личните му думи и опит и ще се управлява от пристрастеността му да промени живота на допустимо най-вече хора “ , се споделя в изказването.

Организацията също по този начин цитира Пери на техния уебсайт с вярата, че той ще бъде запомнен с това, че оказва помощ на други хора, борещи се със зависимостта. 

Цитатът гласи: „ Когато умра, не желая „ Приятели “ да бъде първото нещо, което се загатва – желая помощта за другите да бъде първото нещо, което се загатва. И ще пребивавам до края на живота си, доказвайки това. Пристрастяването е прекомерно мощно, с цел да може някой да го преодолее самичък. Но дружно, ден след ден, можем да го победим. "

Разследванията на гибелта на Пери към момента не престават, само че се счита, че той се е удавил. Официалната причина за гибелта към момента не е оповестена. 

Пери беше открит за предходните си битки с алкохола и злоупотребата с субстанции, само че сподели в последните си изявленията, че е чист и изтрезнял. 

Той написа в записките си, че е похарчил 9 милиона $, пробвайки се да изтрезнее, бил е на 6000 срещи на АА, 15 пъти е бил на рехабилитация и 65 пъти на детоксикация. 

" When I die, I don't want 'Friends' to be the first thing that's mentioned — I want helping others to be the first thing that's mentioned, " reads a quote from the late actor that was published alongside the launch of The Matthew Perry Foundation.

More:
— ABC News (@ABC)
Той сподели, че е преодолял пристрастяването през 2021 година и се счита, че води по-здравословен метод на живот. Пери се беше захванал с пикълбол – игра, сходна на тенис на маса, и нормално я играеше два пъти дневно.

„ Не знаех по какъв начин да спра “ , призна Пери в изявление за People предходната година, преди да показа прилика, която изяснява силата на опиатите и алкохола върху него в разгара на телевизионната му кариера.

„ Ако полицията беше дошла в къщата ми и кажеше: „ Ако пиеш довечера, ще те отведем в пандиза “, щях да стартира да си групирам багажа. Не можех да спра, тъй като заболяването и пристрастяването прогресират. Така че става все по-лошо и по-лошо с придвижване на възрастта “ , изясни той.

Matthew Perry Foundation launches to help others battling drug addiction after his death
— New York Post (@nypost)
По пътя страда от редица съществени здравословни проблеми, в това число петмесечна хоспитализация през 2018 година, откакто дебелото му черво се пука заради несъразмерната приложимост на опиати.

В един миг, до момента в който бил в болничното заведение, му е даден единствено 2% късмет да оживее, признава Пери в записките си, само че в последна сметка той оцелява.

Пери се нуждаел от 14 интервенции, с цел да помогне за възобновяване на всички коремни вреди от случая, което също го поставя в кома. 

The Matthew Perry Foundation To Help Those Struggling With Drug & Alcohol Abuse Has Been Established In Late Actor's Memory
— Deadline Hollywood (@DEADLINE)
„ Аз съм извънредно признателен човек. Благодарен съм, че съм жив, това е несъмнено. И това ми дава опция да върша всичко “ , показа той с забележима страст по време на изявление за People през 2022 година

Пери също по този начин тогава разкри, че част от вдъхновението му да напише открити и почтени записки е била вярата, че неговите истории могат да послужат като избавителен пояс за другите.

За да подкрепите работата на Фондацията, апелирам, отидете на .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР